Stant Tasarımı

Market standı tasarımı, mobil stant tasarımı, fuar stant tasarımı, kiosk tasarımı, avm stant tasarımı, mağaza stant tasarımları, ürün stant tasarımları

Bilgi

Farklı ve çözüm getiren bakış açısına sahip olmakla övünüyoruz

Stant çalışmalarında mekana, pazarlama unsurlarına, marka müşterilerine, distribütörlere kısacası herkesin lehine çözüm sunmak zordur. Her ayak dikkatlice planlanmalıdır. Herşeyi hesaplayarak, ihtiyacınızı belirliyor ve size sorun değil çözüm sunuyoruz.

Diğer projeler
Client: Paşabahçe, Anna Gaspi, Krispy Kreme
Date: 2017-04-06
Services: Stant Tasarımı, 3D tasarım, Grafik tasarım

Brief

Bize ne kadar doğru bilgi aktarırsanız o kadar doğru çözüm sunarız. Örneğin Paşabahçe için tasarladığımız Mobil Stant.

Paşabahçe grossmarketlerde müşterilerinin standa değil, stantlarının müşterilerine gitmesini istediğini belirtmişti. Düşündük taşındık o halde güleryüzlü bir tanıtım elemanının tüm markette dolaşarak ürünlerini tanıtıtabileceği, yeni ürünlerinin görsellerini taşıyan, ürünler yerleştirildiğinde dolaşırken yada ellenince kaymayan, anında ambalajlı paketlerin içinden çıkartılarak verilebileceği bir çalışma gerçekleştirdik.

Uzun dönemli kullanılabilecek, sağlam, kolay kolay kırılmayan ve deforme olmayan, tekerlekleri aşınmayan, çok şık, eşi benzeri tasarlanmamış, alttan ışıkları yandığında ürünlere başka bir hava katan bu mobil stant biliyoruz ki sektöre farklılaşma getirecek.

Bilgi

Anna Gaspi kuaför ve güzellik salonlarında satılan Kore’nin dünyaya kazandırdığı önemli güzellik kremi markalarından bir tanesi. Türkiye’de satış noktalarında dar alanda kendini gösterebilecek stant ihtyacı vardı ve Fikir Tasarım Atölyesi’ne geldi.

Kuaför ve güzellik salonlarının metrekareleri belli. Salon sahipleri satış kararı aldıkları markalara, çok ayak altında olmayan küçük alanlar verebiliyorlar. Ürünlerin stantları eğer şıklığı ile salona ayrı bir hava katabilirse en güzel yerler onların oluyor. Anna Gaspi’nin isteği kalitesini yansıtacak ve salonlara şıklık katacak stant tasarımları idi.

Ürünün renginden esinlenerek inci beyazı ve kırmızı renklerini kullanarak tasarıma başlama kararı aldık. Türkiye pazarına yeni girdiği için logonun stantta büyükçe yer alması önemli idi. Bazı salonlarda roll up kullanılamadığı için standın üst tarafını kendi banner alanımız olarak kullandık. Rafları mümkün olduğu kadar derin ve çok katlı kullanarak daha fazla ve daha çeşitli ürün yerleştirilmesini sağladık. Ayrıca kırılmaz cam ile hem ürün görünürlüğünü hem de müşteri güvenliğini ön planda tuttuk. Ürünlerin bozulmaması ve az elektrik tüketimi için led ışık teknolojsinden faydalandık. Standın arka ve yan tarafından verdiğimiz ışık ile ürünleri daha net gösterebildik. Afişi olan standımızda afişin arkasından büyükçe tek ışık kullandık ki hem afiş göze çarpsın hem de oradan gelen ışıkla ürünler.

 

Krispy Kreme ve birkaç markayı birleştirerek AVM’lerde kiosk açma fikri inovatifti.  Bu girişimin 3D inovasyon tasarımları da tabiki Fikir Tasarım Atölyesi’nden istendi. Biz çok sevdik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.